Ga naar de inhoud

Over mij......

na 10 jaar op een kinderdagverblijf te hebben gewerkt stond ik destijds in mijn nieuwe woonplaats voor de keuze; of weer een kinderdagverblijf opzoeken om te gaan werken of gastouder-kinderopvang te worden; het werd het laatste. Na een paar jaar voor en met een aantal gezinnen te hebben gewerkt vroeg ik mezelf af of dit mijn toekomst zou blijven; immers werden ook mijn eigen drie kinderen groter.

Mijn ouders hebben me opgevoed met groot bewustzijn en respect voor mens, natuur en gezondheid. Zelf groenten verbouwen volgens de maanstanden in de seizoenen, het houden van kippen en andere huisdieren en daarvoor zorgen, het zelf maken van kruidenpreparaten en indien nodig voor de gezondheid deze ook gebruiken. Zelfs toen al in de jaren 70 en 80 gebruikten we voor onze gezondheid de aanvulling van homeopathie, voedingssupplementen, ook verschillende methodes van yoga en massages werden ingezet voor een zo ontspannen mogelijk, gezond en happy leven. Deze basis heeft me geholpen bij het maken van een keuze; wat ga ik verder doen in mijn leven.

In 2006 heb ik mezelf aangemeld bij Sonneveltopleidingen voor de opleiding HBO Voetreflexzonetherapeute die ik in 2010 met goed resultaat heb afgerond. De opleiding HBO Medische basiskennis was voor mij een voorwaarde om als officieel geregistreerd therapeut aan de slag te gaan dus ook dat diploma is in mijn bezit. Sinds het behalen van de benodigde basisdiploma's houd ik elk jaar mijn kennis en vaardigheden op peil en breid mijn specialiteiten uit door het volgen van cursussen en bij/nascholingsdagen van bijvoorbeeld: voetreflex en ADHD, rouwverwerking en stervensbegeleiding, zwangerschapsreflexologie, oorkaarstherapie,

Naast het werk in mijn praktijk doe ik ook aan vrijwilligerswerk voor onze beroepsvereniging. Sinds 2013 ben ik penningmeester en werk ik samen met 2 vaste krachten en 50 vrijwilligers onder het motto "samen werk samen sterk" en runnen wij onze vereniging met bijna 500 leden.

Ook ik doe mijn best mijn machine (fysiek en energetisch lichaam en geest)  gezond, fit en gelukkig te houden.
Wandelen en hardlopen, yoga en meditatie, een goede nachtrust, lezen en voeden met zo "zuiver mogelijk" eten en drinken helpen daarbij. Daarnaast bezoek ik met enige regelmaat een collega reflexzonetherapeut, ga naar de chiropraktor of een massagetherapeut waar ik enorm van geniet en van bijkom.